Etiketter

, ,

Den blev av i år, iallafall, trots att ryktet sa att det var sista gången förra året. Och de måste beundras, arrangörerna, för de sliter bokstavligt talat i motvind. Dockorna har mist sin fräschör, vädrets makter gjorde sitt bästa för att sabotera hela tillställningen och visst märktes det tydligt att det behövs en nytändning om det skall överleva.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Men vi hakade på! Följde med teatersällskapet genom gränderna upp till slottet, där vi serverades mat på plasttallrikar som virvlade iväg i den starka vinden. Det var dubbla tröjor på och många klentrogna blickar bort mot bergen och det mörka molnen som triumfatoriskt retades med oss. Några regnstänk kom det också.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Men så lyckades solen bryta igenom och badade för några minuter platsen framför slottet i ett magiskt kvällsljus och byborna jublade, klappade i händer och skålade förhoppningsfullt. Det kändes rent svenskt!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det händer något när vädret inte bär sig åt som det skall och en sydfransk byfest i juli som regnar och blåser bort vete tusan om de ens varit med om förut! Bara det blev till en upplevelse i sig. Nu säger väderrapporten sol och varmt. Fast det har vi inte sett än. Svensk sommar i Frankrike och sydfransk i Sverige – allt skall man då behöva vara med om!

IMG_7662