Etiketter

, ,

IMG_7678

Molnen skingrades till slut och vi har haft två dagar som skött sig riktigt bra. På äktsvenskt manér har vi naturligtvis genast kastat oss ut i solen, plöjt längder i det turkosa, ätit lunch under markisen, så middag under samma markis för att sedan dröja oss kvar tills timmen blev natt.

IMG_7679

Somliga av oss är dock av mer rastlös natur och började istället gårdagen med att åka till brädgården för att införskaffa virke till brunnen på vars murkna lock två småflickor dansade för två år sedan. Vid det tillfället visste vi inte att brädorna var murkna men det var inte så roligt att bevittna den dansen iallafall. Brunnar är otäcka saker. Brunnar kan sluka små barn i ett nafs, i synnerhet om det sedan visar sig att dansen var betydligt farligare än vad vi först förstod, även om det gick bra den gången. Att vi låtit det gå två år utan att vi fixat den, är därför inget att vara stolt över och kan bara förklaras av att murvelträdgården ännu inte haft små barn på besök så särskilt ofta. De dansande flickorna förstod tämligen genast att de behövde leta upp ett annat dansgolv, så vi slappnade av och ägnade oss åt annat än brunnslock.

Men så kom E och då händer det grejer! På några timmar var det klart. L planerade, körde och måttade – E snickrade och gav sig inte förrän det stadiga locket låg fast förankrat över den mörka vattenspegeln:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det är otroligt skönt att det är fixat nu! Flera saker som behövt åtgärdas för att göra hus och trädgård säkrare är därmed avklarade. Grinden mot gatan är hundsäkrad, garageporten är trafiksäkrare, fönster- och trappräcken är nya och stadiga. Näst på tur står grindar och räcken kring trädgårdstrapporna. Och en mur mot grannen vid poolhuset.

Fast idag struntade vi i sådant och for till Gorge d’Heric istället. Alla njöt av det – var och en på sitt sätt:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mat är gott och raviner gör dig hungrig. Plura gjorde grillad makrill med dijonsenap på TV för ett par månader sedan och det gjorde han rätt i, för det är riktigt gott. Med grönsaker till och lite Picpoul som glömts kvar i frysfacket sedan igår och därför smakade extra krispigt, slank middagen ner utan några större bekymmer.

Så ett kvällsdopp innan vi bänkade oss framför fotbollen men då var de två badmästarna så frusna att de kurade ihop sig under ett täcke med varsin kopp te. Den där franska värmen om kvällarna har inte riktigt kommit tillbaka ännu. Det är skönt att sitta ute men inte så varmt att du måste bada för att få svalka.

IMG_7758 IMG_7768

Fast ganska härligt ändå med det där kvällsdoppet!