Etiketter

, , , ,

Byfest nummer två regnade just bort och tidigare ikväll satt vi snopna inne på Taverne de Lea och såg både parad och fyrverkerier regna bort, trots att vi haft en fin dag och att värmen återvänt.

IMG_7788

IMG_7789

Antiklimax är bara förnamnet och jag kan inte låta bli att undra över vad de franska vädergudarna sysslar med. Vi svenska vikingar tycker att den där lilla kvällsskuren inte borde ha stoppat festligheterna men för en sydfransos är det naturligtvis något alldeles oerhört att det regnar när det skall firas nationaldag.

Mitt i juli.

När cikadorna normalt bråkar och värmen dallrar till långt in på kvällen.

Temperaturen var det nu inget fel på men borgmästare Norbert bröt upp vid tio-tiden och vi expatrioter samlades sedvanligt i murvelträdgården – förutom de som tittade på VM-finalen, förstås. De hamnade i soffan inomhus.

Inte blev det som vi hade tänkt men vad gör väl det, egentligen? S&E är här, liksom fina bygrannarna, så inte var det så förfärligt ändå? Även om en fackelparad genom byn med avslutande fyrverkerier hade suttit fint.

Jag kryper till kojs nu. Imorgon kanske jag berättar om dagens utflykt till St Chinian.Om jag känner för det.