Etiketter

, ,

… alldeles timmarna efter att två ljuvliga favoriter tagit flyget tillbaka till Sverige. Jag låter rummet där de sovit stå ett tag till för att påminna mig själv om att de faktiskt alldeles nyss var här och sedan kastar jag mig ut i trädgården för att tova ull tillsammans med Rakel Persson och de andra.

Rakels visningsfågel flög upp i trädet. I magen har den små tovade ägg!

Rakels visningsfågel flög upp i trädet. I magen har den små tovade ägg!

Rakel håller kurs i vår trädgård i dagarna två och tämligen kvickt tar koncentrationen överhanden och stångar bort det lite modstulna som drabbade mig i bilen hem från flygplatsen. Det skapas i ull! I frustande värme. Jag borrar ner näsan i ullen,

Detta bildspel kräver JavaScript.

luktar på den och kramar den innan den försiktigt rivs i strimlor som lindas runt hundkroppen i skumgummi, som utgör stommen till min skapelse; en draghund som skall läggas på golvet vid dörren i vinter. De är liksom inte byggda för kalla vintrar, de franska stenhusen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

För sent inser jag att jag dragit på mig ett något för stort projekt men strunt samma! Det är lustfyllt, härligt och kreativt. Och det luktar gott av blöt ull och såpa. En bättre idé än vad en kanske kan tro, att tova ull när kvicksilvret stiger, skall det visa sig.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De halvfärdiga alstren har fått flytta in i poolhuset under natten

IMG_7822

Den långa grå korven, dvs draghunden, får sällskap av tornseglare, hönfåglar och ett blivande grytunderlägg

Imorgon skall de färdigställas. Kanhända blir det en bildkavalkad på det i en blogg nära dig!