Etiketter

, , ,

Jag sitter med tröja på inomhus med stängda fönster. Det är en kall morgon idag, till och med med svenska sommarmått mätt. 19 grader, bara. Frukost inomhus blir det – är det ens ett möjligt alternativ i Murviel i juli? Nu har vi ju faktiskt varit med om det för inte särskilt länge sedan men att de där kalla vindarna skall dyka upp just kring nationaldagen känns ändå otippat.

Vår fantastiska, om än tämligen blåsiga eftermiddag igår var en otrolig upplevelse. Jag kommer att bära med mig den länge. Kvällen lovade i sedvanlig ordning också gott när vi bänkade oss på Le Café Nouvel för att äta middag och fira nationaldagen. Uteterrassen var fullsatt och jag blev glad då menyn kom ut och jag insåg att det inte handlade om servering av ledsna korvar på plasttallrikar som förr om åren.

IMG_0521

Kjell bokade borden men det är inte alltid så lätt med de där konstiga svenska namnen...

Kjell bokade borden men det är inte alltid så lätt med de där konstiga svenska namnen…

Förrätterna kom in och smakade gott. Sedan väntade vi.

Och väntade.

Så fylldes det lilla torget med fackelbärare och orkestrar medan vi hamnade i det svåra valet huruvida vi skulle strunta i maten och gå med i tåget eller stanna kvar och hoppas på att också huvudrätterna skulle serveras.

IMG_0530

Vi valde det senare, under stigande irritation. Några av oss tröttnade och gick iväg medan vi andra fortsatte att vänta. Serveringspersonalen ursäktade sig om och om igen och försökte göra det bästa av situationen men kökskatastrofen var och förblev ett pinsamt faktum.

Vi fick vår mat till slut alltmedan fyrverkerierna sprakade ovanför slottet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Rätten vi hade beställt hade havererat så vi fick grillspett med grönsaker istället och det var riktigt gott. Vi kommer tillbaka till Nouvel – en gång är trots allt ingen gång och trots att en fadäs som denna faktiskt förstörde stämningen ganska så rejält, så tyckte vi också väldigt synd om den annars så trevliga personalen på caféet.

Tre havererade byfestkvällar har vi haft under våra dryga fyra år i Murviel. Det hänger vi inte läpp över men nästa år tror jag nog att vi ändå får planera annorlunda och ordna med just näringsintaget själva!

IMG_7789

Inställt nationaldagsfirande 2014…

...

…liksom en kall och regnig petetasfest samma år