Etiketter

, , , , ,

Vi for till Pinet för att handla vin idag men trots att vi vid det här laget borde veta att mellan tolv och två äts det lunch här, så lyckas vi stå och rycka i handtaget till en stängd cave mitt i lunchen.

Orutinerat, minst sagt.

Nu gjorde inte det ett smack, eftersom det ligger romerska lämningar vi ännu inte sett alldeles i närheten. Vi rattade därför vidare till Villa Loupian för att titta på fina mosaiker:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den romerska villan ligger där Via Domitia går förbi och den byggdes under 500-talet e.kr. En gång för länge sedan tänkte jag att det var som latinlärare jag skulle försörja mig och utbildningen skaffade jag mig. Särskilt mycket undervisning i latin blev det dock av olika anledningar inte. På plats bland de gamla mosaikerna minns jag vad det var som lockade. Det är fint att se och fortfarandenästan  lika fascinerande.

Vid nästa besök skall jag stanna längre, tänker jag, men här finns så mycket att se att det kanske dröjer innan jag kommer till Loupian nästa gång.

Påfyllda med lite lagom kultur och historia, for vi tillbaka till Pinet för att fylla på vinförrådet,

En stunds vila efter vinprovningen på L'Ormarine i Pinet

En stunds vila efter vinprovningen på L’Ormarine i Pinet

innan vi vände tillbaka till Murviel för att förbereda oss för nästa punkt på programmet; en picnic vid Orben tillsammans med vänner bygrannarna:

Detta bildspel kräver JavaScript.

En alldeles väldigt fin kväll blev det med en sol som behagade bryta igenom de envisa moln den stångats med hela dagen och massor med god mat, alltihop föredömligt ordnat av C&E.

Rättvist, kändes det, kan jag berätta.

Så glad jag är över våra fina franska och svenskfranska vänner!

Imorgon är det byfest – Fête Petetas, som vi får vara med om för tredje året i rad. Fina grejer.