Etiketter

, , , ,

Idag har himlen var omöjligt  blå hela dagen. Fåglarna har verkat lika nöjda som jag och minsann drog inte en och annan cigale igång också! Därmed borde rimligen ordningen vara återställd och jag borde ha återgått till att förnumstigt lufsa omkring i mina slitna birckenstock med gruset knastrande under fötterna. Och visst sitter de där slitna på fötterna och gruset knastrar men så där riktigt förnumstig (kul ord, förnumstig…) är jag ännu inte. Tilliten är borta, förstår ni. Den har fått sig en allvarlig törn denna sydfranska sommar 2014. Tillit är ett skört tillstånd som mödosamt byggs upp men som raseras på ett litet ögonblick. Och nu har det alltså hänt. Jag planerar med förbehåll och reservaktiviteter. Vevar ihop den nya markisen så att inte den skall gå samma öde till mötes som de två trasiga parasollerna.

Jag har konsulterat French Property Links hemsida och fått bekräftat att det skulle kunna vara mistralen som parkerat sig över Languedoc. Av den kan du bli galen, har jag läst, både på wikipedia och i skönlitteratur jag plöjt genom åren. Tror inte att jag håller på att bli galen men något har den ändå gjort med mig. Jag menar, här sitter jag och ger en väderrapport som har mycket lite att göra med hur det faktiskt förhållit sig idag. Varmt, soligt, en ljum vind med enstaka starkare byar och en turkosblå nystädad pool. En fantastisk och spontan tur till Domaine Mas des Dames, kvällsbad vid poolen och en kväll så ljummen och skön att vi blev sittande länge och jag glömde bort att vara skeptisk. Så här är det alltid här i Murviel, sa kroppen och hjärnan hakade på. Allt är glömt. Det är 27 grader klockan 11 på kvällen. De nya fakeväxterna i terrakottakrukor gör sig bra där de står och markisens tivolibelysning, som delar murvelträdgårdens besökare i två läger, funkar bra mot vattenspegeln när poolen släckts för natten.

Men dagens spontana besök på Domaine Mas des Dames då, kanske någon undrar, skall det inte berättas om den?

Jodå, visst. Men det får bli imorgon. Det krävs en pigg knopp för att göra det besöket rättvisa . Missa alltså inte nästa avsnitt för då blir det vintips! Igen