Etiketter

,

Vi for iväg på vår byggmaterialsafari i förmiddags tillsammans med våra bygrannar, som hunnit rekognocera ordentligt bland byggmaterialshopparna runt Béziers under sina år här. Solen skulle ju enligt uppgift ta en vilodag idag, så vi tyckte att en sådan exkursion passade bra. Vi undersökte murmaterial, grindar, grindstolpar, fyndade parasoller, stegar, murbruk, tapetklister, masonitskivor till alla affischer som ligger och dräller, spackel och murbruk. Så lite presenter på det och vi kände oss nöjda med förmiddagens shoppingtur. Solen sken och det var varmt.

Väl hemma igen åkte paltorna av och jag slängde mig i vattnet. Såg framför mig ett par eftermiddagstimmar i solstolen med min bok men då började det hända saker. Det började droppa. Så började det blåsa lite. Sen började det blåsa mycket och jag slet raskt ihop alla dynor, vevade in markisen, täckte poolen, snubblade ner för trädgårdstrappan och kastade mig in i huset medan regnet piskade mig sidledes och åskan dånade ovanför mitt huvud.

Regn!

Filmade fascinerat alltihop men detta är en skärmdump!

Hussen håller för öronen på skräckslagen jycke

Hussen håller för öronen på skräckslagen jycke

Här snackar vi väderomslag! Och lika snabbt som ovädret tagit fart, lika snabbt lugnade det ner sig. Vinden upphörde helt och solen bröt fram och ljuvligare kväll får du leta efter! Fixade en grönsaksmåltid i uteköket,

matlagning i uteköket

medan solen snabbt torkade upp pölarna på utemöblerna,

Efter regnet

vevade ut markisen igen och konstaterade att värmen tog ovädret inte med sig härifrån. Den stannade. Nu luktar det blöt, varm mylla och det ser ut att bli en stjärnklar kväll. Vore synd att klaga.