Etiketter

, , ,

Jag jobbar hemma i sällskap av hantverkarna. Jag framför skärmen och de mer handgripligt. Idag skall det bli en stjärnhimmel över platsen där badkaret skall stå i nya badrummet. Där är det färdigkaklat så när som på några pyttesmå detaljer, så nu återstår bara att få inredningen på plats. 13285804_10154235462308420_2065585273_nEfter dryga två månader med badrumsstök på övervåningen skall det bli skönt att få det klart. Sakta men säkert betas åtgärdslistan av och även de små detaljer som blivit fel tas om hand.

I Murviel får terrassen snart sitt carrelage och jag kommer att åka dit för att vara på plats när arbetet sätts igång. En blixtvisit till får det alltså bli innan det är dags för den murvielska sommarvistelsen. Den nya offerten från ännu en hantverkare stannar på nära hälften av summan på de båda tidigare och det gör mig både lättad och en smula arg.

Jag upplever en köpa-hus-boom nu och bara i Murviel har vi fått flera nya glada bysvenskar och i grannbyarna är det likadant. En och annan mindre nogräknad person verkar ana morgonluft och erbjuder glatt sina tjänster till intet ont anande stjärnögda nyblivna ägare till dessa bedårande om än något bedagade sydfranska renoveringsobjekt. Bara därför skall jag drista mig till att komma med ett, kanske självklart, gott råd att kolla upp dem som erbjuder sina tjänster; det finns många som kan tipsa om hantverkare, som de själva använt sig av och som är både pålitliga och duktiga.

Mellanhänder behöver också kollas upp. Tolk- och översättartjänster erbjuds men det är inte säkert att sagda mellanhänder är tillräckligt insatta i byggsvängen för att kunna fungera som en pålitlig samarbetspartner och då kan det bli fel iallafall.

Och dyrt.

Jättedyrt.

Den här godtrogna och stundtals något naiva bloggarn har länge undkommit just sådana bittra erfarenheter men nu har även jag fått erfara hur det kan svida. Jag hoppas att det blir bra till slut och att vi kan blicka ut från en helt färdig terrass i sommar. Mindre stadda vid renoveringskassa än vad vi hade tänkt men förhoppningsvis lättade.

Så länge inget oförutsett händer i Murviel, har vi inga större, nödvändiga projekt på gång där. Dräneringen bakom huset skall till, förstås och så småningom stensättning av infarten. Det senare har vi satt på vänt på grund av att terrassbygget blev så mycket dyrare än vad vi hade tänkt.

Det gör ingenting. Det duger ändå, så länge.

Jag vill pusta ut renoveringsdammet nu och ägna mig åt semesternjutning, både i det västkustska vistet och i murvelhuset.

Lillprins Bertil har fått poolskor av sina kloka päron,

13296034_10154235587358420_1524409892_n

och idag kom en leverans från Maison Hansby med produkter av avnjuta i havsbrisen på den svenska altanen:

13282818_10154235617988420_10861350_o

Välkommen sommaren; vi börjar bli redo!

IMG_9300