Etiketter

,

… trots att nyheten om det förfärliga resultatet präglat samtalen det senaste dygnet. Jag tar paus från det en stund och ägnar tankarna åt andra, mer hanterliga småbekymmer som också envist pockar på min uppmärksamhet. Förra helgen kom paviljongen på plats på trädäcket bakom huset och jag såg framför mig hur söndagsmiddagen skulle inmundigas där under paviljongtaket. Så blev de nu inte. Den arma paviljongen har istället utsatts för hård vind och sedvanligt västkustskt regn på tvären. Eller regnar det till och med underifrån? Blött blir det, i alla händelser, tak eller inget tak.

Innanför de tjörnska väggarna har det hänt saker i en rasande takt. På ynka tre veckor har det gamla spygröna badrummet på nedervåningen rivits ut och ersatts av ett skinande nytt svartvitt:

Pojktoan. Det manliga badrummet. L:s lögarlya. Riktigt nöjd med det med. Fast inte stannar vi så särskilt länge för att njuta av det färdiga resultatet, för imorgon kommer Bertil och päronen och på måndag bär det av! Då åker vi i karavan ombord på färjan mot Kiel med bilnosarna vända mot Murviel.

Där väntar S&Co, som satte sig på skavstakärran för en liten stund sedan, liksom omsorgsfullt nymålade fönster;

och en terrass, som äntligen fått sitt carrelage på plats efter mycket vånda, flera turer, många förseningar, huvudbry över konstiga tjärpappslösningar och utryckningar av formidabla bygrannar för att hämta carrelage när flyg ställts in och bloggarn tvingats stanna kvar i Sverige.

Ytterligare favoriter plockas upp i Heidelberg och sedan väntar lata dagar på bästa stället med bästa umgänget. Känns som att det är dags för sånt nu.