Etiketter

, ,

Årets andra dag är snart till ända och denna årets första vardag har ägnats åt terrasstädning,

Detta bildspel kräver JavaScript.

jobb och allmän njutning så där i största allmänhet. Jobbet är för övrigt lika nymodigt som året; projektet som jag lite försiktigt nosat på under hösten sätter nu igång på allvar och inom de närmaste månaderna är det upp till bevis. Lyckas vi med vad vi föresatt oss, lär det bli fler arbetstimmar med favoritutsikten framöver…

img_0981

Det är så skönt att vara i Murviel igen. Vi har haft ett nyårsfirande, som trots att det höll på att gå i stöpet, var till belåtenhet för både jycke och oss. Inte en smällare, inte en endaste raket på hela kvällen och en formidabel måltid

Desserten...

Desserten…

som snabbt togs över av det nya värdparet med benägen hjälp av ytterligare bygrannar, efter att den arme R från D’Oc d’Or istället för med champagne, fick fira in det nya året med dropp på sjukhuset i Beziers. Han är dessbättre på bättringsvägen nu men har fortfarande inte fått komma hem. Och jag som har köpt snus och allt!

Medan R kämpade mot bacillerna med T oroligt vakande, spelade vi brädspel, drack kanske lite för mycket vin, samtalade intensivt om våra respektive äventyr med nya bekantskaper och hade, trots att vi saknade både våra sjukhusbesökande vänner och familjen hemmavid, en ohemult trevlig nyårskväll.

Så kom nyårsdagen med besked om nya baciller hos nya värdparet och vi kände efter lite extra; fast nej, vi verkar ha klarat oss undan just de magbacillerna denna gång. Annat var det för fyra år sedan, då både jul- och nyårsfirande tog en vändning vi inte hade hoppats på.

Det krävs onekligen en del åthävor för att få till firandet med favoriter när årstiden är som den är och familjen är brokigare än vad som är nyttigt för vårt allmänna ekvilibrium. Men jag försöker ihärdigt att gång på gång återuppfinna både jul- och nyårsfirande med maximerat umgänge med de allra mest älskade. Nästa år tänker jag mig både jul och nyår i Murviel. Julfest med de i familjen som kan komma ner och med vänner som har ork och lust, är tanken.

Vi får väl se.

Mycket hinner hända under ett år, har jag blivit varse mer än en gång. Här och nu njuter jag därför av allt som är murvelhuset,

Detta bildspel kräver JavaScript.

funderar över hur våren kommer att utveckla sig och konsulterar kalendern för planer på nästa resa ner. Med flyg. Hunden får stanna hemma på Tjörn då, trots att hon verkar njuta lika mycket som jag av att vara här:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Imorgon blir det ett besök på blågula varuhuset i Montpellier innan E plockas upp på tågstationen i Beziers. Bra dag, om du frågar mig.