Etiketter

Det är valborgsmässoafton när jag som vanligt är på väg bort från ön. Jag har nyss kommit hem, hunnit klämma in några dagars jobb och röjt hjälpligt i huset som denna vår får klara sig så mycket på egen hand. Några timmar utomhus innan vinden börjar sno runt knuten och jagar in mig.

På väg igen, alltså.

Det gör lite ont i bröstet.

Diset som tonar havsytan mot himlen, fågellivet genom öppna fönster, solen på det nu perfekt silkesgrånade trädäcket;

Jag faller handlöst ännu en gång och bara två älskade små skatter,

förmår ta mig därifrån när det är som allra, allra vårvackrast

Den skira, alltmer frodiga grönskan runtomkring mig och de späda plantorna från Dingle i pallkragen från förra året, pelargonerna i Anna-Stinas waldemarsuddekruka;

Anna-Stinas saker överallt i huset; närvaron av dem skapar vemod och tacksamhet på samma gång. En tomhet har ersatt lättnaden över att den långdragna kampen är över och hennes älskade saker tillåts ta plats ett tag till, tills vi lurat ut hur vi respektfullt skall ta hand om en del och låta andra få njuta av resten.

Jag har infört köpstopp för egen del, överväldigad som jag är över alla saker som står och väntar på att hitta nya hem. Det går sådär, så jag inför undantag. Jag får köpa plantor, nya ljusslingor, utemattor och annat som är absolut nödvändigt för den kommande säsongens uteliv. Men jag är ändå mer sansad än tidigare och det känns bra.

Utesäsongen har dessutom kommit av sig och jag fryser. Issörja på det vackert silvergrånade trädäcket morse,

blir till en smocka i mitt snöallergiska nylle.

Alldeles nyligen var jag i Murviel, som bjöd på ett ovanligt ostadigt och svalt påskväder men snö? Nä, innan det snöar i Murviel så här års får vädergudarna ha fått fullständigt fnatt och det är inte särskilt troligt. Alltså drömmer jag mig dit, bläddrar bland bilderna  jag tog på allt som spirade i den vårstädade murvelträdgården och frustrationen rinner av mig.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I helgen är det dags för trädgårdsdagar på Liseberg.

Dinglegymnasiet finns på plats.

Och jag – åtminstone på fredag och lördag eftermiddag.

Varmare väder lär vara på väg. Hoppas jag.

Dinglegymnasiets fina utställning!