Etiketter

, , , ,

Vi har vänner på besök i Murviel. De har hamnat mitt i renoveringskaoset. Vi är inte där men de verkar ha det bra ändå, trots att de måste kliva över brädlappar och annan bråte så fort de skall ut. Men takarbetena är inne i sin slutfas och enligt uppgift är takläggarna mycket hänsynsfulla. Två dagars arbete denna vecka och sista handen vid på måndag nästa vecka, sedan skall det visst vara klart.

Taket snart klart

Taket snart klart

Vår husvärd S hälsade på gästerna i lördags för att kolla läget, för vi hade glömt att informera henne om att det skulle vara gäster i huset. Sådant kan jag få lite dåligt samvete för men samtidigt känns det så bra att vi har någon som har koll på huset när vi inte är där. Egentligen är det helt nödvändigt, vi hade bara inte riktigt funderat ut hur det skulle kunna fungera innan vi satte oss ner med bygrannarna och Sandrine i påskas. Då gick vi igenom vad vi ansåg oss behöva hjälp med och formaliserade alltihop för att det skulle bli tydligt att det är ett faktiskt arbete hon utför. Så nu är det bara att lyfta på luren eller skicka iväg ett mejl, så fixas saker i ett nafs!

S har ordnat så att sotaren varit på plats, så nu kan vi elda i öppna spisen. Spåren efter honom städade gästerna undan i lördags…

Nu kan vi elda med vedklabbar istället för stearinljus...

Nu kan vi elda med vedklabbar istället för stearinljus…

Kommoden i gästbadrummet har äntligen fått sin tvättho och kommit på plats:

Om knappa två veckor är jag där och då skall kommoden få samma blågråa färg som dörren och mönstrat kakel omkring hon. Jag skall göra det själv. Resultatet kommer att publiceras på en blogg nära dig…