Etiketter

,

Inte för att jag tillhör trädgårdsentusiasternas skara men det hindrar inte en utflykt till den trädgård som för mindre än en vecka sedan utsågs till Frankrikes vackraste.  Och vacker är den. I ett gammalt stenbrott, som också tjänstgjort som bilskrot, har paret Malgouyres skapat en alldeles fantastisk oas inte långt ifrån en larmande motorväg och kitchiga turiststråk. I trädgården – eller parken, snarare – råder dock stilla lugn. Vatten porlar överallt, tramontagnen sliter i lövverken och ögat dras till ständigt nya detaljer.

IMG_6261

Två timmars lunkande bland rosor, agave, palmer, hibiskusträd och en massa annat som jag inte har en aning om vad det är, kändes som ett litet ögonblick. Jag spetsade öronen och lyssnade på det kunniga sällskapets igenkännande hummande och försöker nu i skrivande stund att minnas vad de berättade om vad vi såg. Det går sådär. Jag tror att jag skall låta bilderna berätta istället – säkert känner några av er igen det som skymtar fram? I alla händelser kan jag varmt rekommendera ett besök i sagda trädgård, för att samla inspiration eller bara för en stunds njutning!