Etiketter

,

… då är det effektivare än det mesta. En liten kille i Solna kan ta upp kampen, men i övrigt är det svårslaget. Ibland händer att flyget ner svänger in över Murviel,

Inte alldeles knivskarpt men där är Murviel!

Inte alldeles knivskarpt men där är Murviel!

och då fladdrar det till så där småtrevligt i maggropen. Backkrönet alldeles utanför Beziers, där vinfälten breder ut sig nedanför och byarna Corneilhan och Thézan kantar vägen mot Murviel i fonden, orsakar samma fladder.

13140507_10154200242988420_2126897212_n

Reklamskylten för vindistriktet är utbytt sen sist men annars är det sig likt. Känslan är densamma den också. Kanske bara ännu lite starkare, djupare. Det ger sig inte. Jag tröttnar inte. Jag är inte mätt. Jag vill vara här.

Som vanligt under de korta turerna ner till murvelhuset fylls dagarna med vänner bygrannarna,

Detta bildspel kräver JavaScript.

utflykter,

apéroer, middagar och ett och annat möte med hantverkare. Det är alldeles avgörande att kunna vara på plats när det stökar och projekt terrassbygge ser nu ut att ha fått sin lösning, åtminstone vad gäller att få på carrelagen. Vi blev så styrkta av att med hjälp av Therese och Rolle på D’Oc D’Or äntligen ha fått fatt i en plattsättare som hinner hjälpa oss innan sommaren blir för varm, att det fick bli invigning av sagda terrass.

Nya stolar inhandlades, lilla frukostbordet bars på plats och så avnjöts en lunch i skuggan under lagerträdet. Så bra blir det.

Vädret har uppfört sig mycket bättre än vad alla väderapparna sa innan vi for ner men idag fick de till slut rätt, apparna, och lättnaden över att snart ha en färdig terrass regnade raskt bort. Det regnar in genom den murade väggen under terrassen, nämligen. Eller så håller inte tätskiktet tätt. Blött är det iallafall och om inte det avhjälps med carrelaget på plats, får vi ta fram garantibeviset och vifta myndigt med det framför nyllet på dem som gjort jobbet så här långt. Nya plattsättaren kommer imorgon. Vi får diskutera med honom hur vi bör agera. Förhoppningsvis kan han ge lugnande besked.

Trädgården, däremot, den är en fröjd. Det märks tydligt på växtkraften att mer ljus når ner till de späda plantorna sedan träden runtomkring ansats:

IMG_3857

IMG_3860

IMG_3840

IMG_3838

IMG_3852

Imorgon väntar hemfärd och verklighet. Jag har hämtat styrka och må-bra-energi så att jag klarar mig till nästa gång. Jag har till och med premiärbadat.

13161356_1443234189035976_193959323_o