Etiketter

, ,

Korsochtvärsare på husbilssemester i Spanien, örnfamiljer i Languedoc, facebookuppdateringar om sommarfester med jobbet, S i Paris och E hemma, midsommarplanering med vänner och allt svårare att få till träffar innan semestrarna – det är sommar på allvar nu! Om bara en dryg vecka sätter jag mig i bilen och transporterar ner mig själv, hunden och alla införskaffade prylar till Murviel.

Min egen yviga planering får sig en rejäl ansning, eftersom jag inser att den kanske har fler punkter och anhalter än vad både jag och tiden mäktar med. Hur klassiskt är det inte, ger jag mig tid att tänka, att stoppa sommaren full med aktiviteter?

Äntligen ledig?

Jag vet – vi trycker in allt vi inte hunnit med under resten av året under några hårt arbetande semesterveckor, så blir det jättebra!

Fast det tycker som vanligt inte kroppen, som skriker efter lugn och ro och precis inga tider alls att förhålla sig till. Den vill slöa och ägna sig åt sig själv medan huvudet rusar iväg, högljutt ropandes på sällskap och äventyr. Kan ni se den kombon framför er? Kroppen i solstol och huvudet irrandes omkring på allehanda aktiviteter?

Nej, tänkte väl det.

Förhandling pågår, alltså. Huvudvärk? Alvedon och Ipren i skön förening eller sovmorgon? Kroppen verkar avgå med segern idag, så det får bli en lugn morgon innan avfärd till mamma, som fyller år idag. I år ger den födelsedagen mig en glädje som överskuggar det mesta. Älskade, älskade mamma!

Mamma och jag

Mamma och jag