Etiketter

, , , , ,

Idag blev det utflykt igen, en något mindre välplanerad historia denna gång. Shopping, av så vitt skilda saker som släpvagn, cykel, hundtasstvätt, självvattnande krukor, reflexvästar, confit de canard, avkalkningsmedel och korv, blandades med sightseeing på måfå.

Någon lördagsmarknad i Beziers lyckades vi – Herrskapet L och jag – inte hitta. Vi hade kunnat få provköra en Segway eller hoppat hoppborg, om vi hade velat men vi avböjde och for till Villeneuve-lès-Béziers istället.

Lättklädd dam utanför maireriet

Lättklädd dam utanför maireriet

Vi tog en promenad i byn, som åtminstone så här års är väldigt sömnig men förvånansvärt charmig med sitt läge alldeles invid Canal du Midi.

Canal du midi3

Arga slussvaktens hus med info om avstånd mellan slussarna

Arga slussvaktens hus med info om avstånd mellan slussarna

Ögat lurades av en tromp l’oeil-målning:

Gaveln är inget hörn - det ser bara så ut

Gaveln är inget hörn – det ser bara så ut

… och fångades av en bedagad skönhet som ropar efter lite TLC:

renoveringsobjekt

En ilsken slussvakt jagade bort oss från sina domäner men slussen…

sluss

liksom kanalen…

canal du midi2 Canal du Midi

kunde vi njuta av ändå.

Så lämnade vi Villeneuve, for vidare till Decathlon och köpte cykel till E – en likadan som jag inhandlade till Murvelhuset i somras – sedan vidare till ett jardiniere för införskaffande av självvattnande krukor. Inte till mig, dock. Jag hittade tasstvätt till hunden därhemma istället.

pawcare

Typiskt mig. Trillar ofta dit på saker som, när jag kommit hem med dem, får mig att skämmas en aning. Över att jag är så lättlurad. Över det där åh-så-praktiskt-den-måste-jag-ha-impulsen. Jag skall kväva den nästa gång. Garanterat.

Eftermiddagen i flödande sol och många varma grader tillbringades invid vattenblänket…

poolblänk

Snabb dusch nu och så lite kvällsskvaller på herrskapet L:s takterrass. Så mycket att stå i.