Etiketter

, , ,

… du nyduschad och med tankarna på annat håll blir uppringd av maireriet och tvingas finna dig och med uppbådande av all kraft och koncentration lyckas ta dig igenom ett samtal på smattrande franska om byte av vattenmätare, om en räkning som skickats till vår gamla sverigeadress och som de undrar om de kan lägga i vår låda här i Murviel och för att boka tid när jag är på plats. Att med duschvattnet droppande kring fötterna upptäcka att du faktiskt förstår och kan svara någorlunda begripligt, om än trevande och fåordigt, eftersom ingen annan finns där som kan hjälpa till, är en trevlig upptäckt. Jag tycker ju nämligen annars att mina språkliga framsteg sker med snigelfart.

Jag visste inte att de skulle ringa men hade fått problematiken flaggad för mig via ett franskt sms från Sandrine kvällen innan, så viss förförståelse fanns. Ett sådant faktum parat med motivation och nödvändigheten att förstå väckte adekvata hjärnceller och bjöd på lagom utmaning. Ett optimalt språkinlärningstillfälle, alltså. Får nog se till att jag hamnar i fler sådana situationer framöver.

Eller den när du vaknar av solen i ansiktet för att voleterna är hos Maison de deux för lite tender loving care, släntrar ner för trapporna till ett rum som inte längre är vintersvalt, öppnar luckorna mot dagen och ett herrans oväsen från både fåglar och morgontrafiken på gatan slår emot dig.

Att sedan, efter tre intensiva morgontimmar med distansarbete och ett otal antal kaffekoppar, få kliva ut på terrassen där solen silar ner genom ett grenverk med frodiga ljusgröna nyss spruckna knoppar för att avnjuta sen frukost; det är njutning som få andra saker.

Jag har uppnått vad jag ville. Åtminstone för nu. Att jobba med spännande och roliga saker men i betydligt högre grad på mina egna villkor och på platser där jag både vill och behöver vara. Om det kommer att kunna fortsätta så är en helt annan fråga. Men jag jobbar vidare på det.

Alldeles snart beger jag mig till Montpellier för att hämta helgsällskap och då vidtar aktiviteter av ett helt annat slag. Jag tänker havet. Medhavd matsäck och en filt i sanden. Hög faktor och solhatt. Långa vindlande samtal om allt och inget särskilt. Systerskap. Imorgon. Om vädret håller i sig.